Kulmikas purkki säästää tilaa

Sillipurkin muodolla on merkitystä: uudet pakkaukset mahdollistavat tehokkaamman, tilaa säästävämmän varastoinnin ja kuljetuksen.

Coop-sillit on pakattu uudenlaisiin, kulmikkaisiin kierrätysmuovista valmistettuihin purkkeihin. Tämä purkki mahdollistaa tehokkaamman tilankäytön logistiikassa, myymälässä sekä kotijääkaapissa, sillä purkkien väliin ei jää tyhjää tilaa ja ne voidaan pinota päällekkäin. Samaan tilaan voidaan nyt pakata lähes tuplasti silliä.

Kaikki S-ryhmän omien merkkien sillituotteet on jo aiemmin vaihdettu lasipurkeista kevyempiin kierrätysmuovista valmistettuihin pakkauksiin.

”Tarkastelemme jatkuvasti tuotepakkauksia pohtien niiden käytettävyyttä sekä eri vastuullisuusnäkökulmia. Sillipurkeissa nähtiin mahdollisuus tehokkaampiin pakkauksiin, joiden avulla lavapaikkaa kohden voidaan lastata 1065 kiloa, kun ennen samaan tilaan saatiin pakattua 556 kiloa silliä. Coop-sillit pakataan Tanskassa ja tuodaan Suomeen ja varastolta edelleen myymälöihimme. Samalla pakkaus on käytännöllinen käyttäjälleen: etiketti pysyy kulmikkaassa pakkauksessa aina oikein päin”, kertoo ryhmäpäällikkö Sari Ristaniemi S-ryhmän marketkaupasta.

Tiedotteen mukaan S-ryhmä on sitoutunut muovin vähentämiseen, kiertotalouden edistämiseen ja ympäristön kannalta kestävien pakkausratkaisujen käytön edistämiseen. Ryhmän omien merkkien tuotepakkauksia uudistetaan ympäristöystävällisemmiksi, kierrätysmuovin käyttöä pyritään lisäämään, turhan muovin käyttö minimoidaan ja mahdollisimman suuri osa käytetystä muovista kierrätetään. Käytössä on biopohjaisia ja kompostoituvia ratkaisuja.

Kaikki muovi ei kuitenkaan ole pahasta. Muovin suosio sekä pakkausten että tuotteiden raaka-aineena selittyy muovin monilla hyödyllisillä ominaisuuksilla kuten keveydellä, muovautuvuudella ja edullisuudella. Muovilla on korvattu esimerkiksi lasia ja muita raskaampia materiaaleja, mikä pienentää esimerkiksi logistiikan ilmastovaikutuksia ja toisaalta pienentää esimerkiksi lasin rikkoutumiseen liittyviä riskejä. Muovista tulee varsinainen ongelma vasta sitten, jos se päätyy roskana luontoon tai sitä ei kierrätetä, todetaan S-ryhmän tiedotteessa..